Warzywa na parze z beszamelem

Jest to danie należące do kategorii „na pocieszenie”. Koi nie tylko podniebienie 🙂

Zobacz też przepis na Warzywa na parze, zapiekane z parmezanem.

Warzywa z beszamelem

Warzywa na parze z beszamelem

  • kilka rodzajów Twoich ulubionych warzyw (ziemniaki, brokuły, kalafior, brukselka, marchewka, fasolka szparagowa, papryka, cebula, itp)
  • pieczarki
  • ew. pierś kurczaka pokrojona na niewielkie kawałki lub małe pulpeciki
  • beszamel z poprzedniego wpisu

[:Listonic]

Wszystkie składniki oczyść, pokrój na niezbyt duże kawałki i ułóż w naczyniu do gotowania na parze. Na dole połóż to, co wymaga najdłuższego gotowania (mięso, ziemniaki, fasolka, cebula, papryka). Gotuj 25-30 minut. Polej beszamelem.

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

5 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.