Farsz z pieczarek

Jest to przepyszny farsz, który można wykorzystać do wielu potraw, takich jak pizza, tarta, zapiekanka, zupa krem, uszka, paszteciki, naleśniki, pizza-roladki.

Farsz z pieczarek

Farsz z pieczarek

  • pieczarki
  • czosnek
  • natka pietruszki
  • masło
  • ew. łyżka oliwy
  • sól

[:Listonic]

Pieczarki pokrój lub zmiksuj na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzej masło. Możesz dodać troszkę oliwy, wtedy masło się nie przypali. Przełóż na patelnię pieczarki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Od razu posól – pieczarki puszczą sok i nie przypieką się. Podduś na niewielkim ogniu przez 15 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę. Do tarty lub uszek, farsz musi być dobrze odparowany.

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

6 komentarzy

  1. Pingback: 2 smaki » Tarta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.