Polędwiczki duszone z warzywami i pomidorami suszonymi

Podczas wakacji fajnie jest przygotowywać proste i pyszne obiady, przy których nie napracujemy się. Dlatego proponuję takie proste i smakowite połączenie polędwiczek wieprzowych, warzyw i pomidorów suszonych. Wystarczy obrać i pokroić składniki i poczekać 20 minut 🙂

Polecamy wino

Polecamy wino: do tych polędwiczek piliśmy wino Tamaya Merlot Sangiovese.

Polędwiczki duszone z warzywami

Polędwiczki duszone z warzywami i śliwką kalifornijską

  • polędwiczka wieprzowa
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek pora
  • kilka pomidorów suszonych
  • łyżeczka oliwy

[:Listonic]

Polędwiczkę umyj, wysusz i pokrój na plasterki grubości 8-10 mm. Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój na plasterki. Pora pokrój na plasterki. Na dno patelni parowej nalej oliwę i 2 łyżki wody. Ułóż plastry mięsa, połówki pomidorów suszonych i plastry warzyw. Przykryj i smaż na małym ogniu przez około 20 minut. Solenie nie jest konieczne, ponieważ pomidory są słone.

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.