Mięso z indyka w sosie pomidorowym

Bardzo prosty przepis, ale najważniejsze, że smaczny 🙂 Mięso mielone jest przesmażone, a następnie doprawione sosem pomidorowym, czosnkiem i tymiankiem. Fajne proste połączenie smaków na co dzień.

Mięso z indyka w sosie pomidorowym

Mięso z indyka w sosie pomidorowym

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 200 g przecieru pomidorowego lub 4 łyżki koncentratu
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka tymianku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

[:Listonic]

Mięso przesmaż na oliwie, cały czas mieszając i rozdrabniając, aby nie powstały duże grudki. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, tymianek i przecier pomidorowy. Jeśli używasz koncentratu, to dodaj do niego około 100 ml wody. Po wymieszaniu wszystkich składników możesz jeszcze dodać trochę wody lub odwrotnie: odparować wodę z przecieru pomidorowego. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut.

Mięso z indyka w sosie pomidorowym 00Mięso z indyka w sosie pomidorowym 0

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

5 komentarzy

      1. Tak przypuszczałem na podstawie widoku. Co do smaku nie mogę się wypowiedzieć, bo kawioru nie jadam.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.