Rogaliki drożdżowe z jabłkami(+film z serii Bajeczne smaki)

Zapraszamy na pyszne drożdżowe rogaliki, do których my dodałyśmy jabłka, ale można do nich włożyć dowolne owoce sezonowe. Ciasto jest krucho-drożdżowe, więc oprócz tego, że jest miękkie, jest również lekko kruche na wierzchu. Robi się je łatwo i szybko. Dodatkowo do zwijania rogalików można zachęcić dzieci 🙂

Rogaliki drożdżowe z jabłkami

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

28 komentarzy

    1. Weronika, ja też uwielbiam! A w zimie lubię maślane z wanilią, cynamonem lub kardamonem.

  1. Jaka gromadka po drugiej stronie 🙂 Do tej pory na krucho-drożdżowym robiłam tylko makowiec i bardzo lubię takie ciasto. Następne będą Wasze rogaliki, wyglądają pysznie.
    Pozdrawiam…
    P.S Aniu śliczny brzuszek, kiedy rozwiązanie? Może spotkamy się na sali porodowej 🙂 Ja pod koniec października…

    1. Majanko, owszem szybko znikały. Musiałyśmy trochę schować, bo Princess przyszła po południu 🙂

  2. „ciociu, kruszysz na mnie” ależ to było urocze 🙂 podoba mi się to nadzienie z jabłkami! ja zawsze pakowałam dżem, a że on jest kapryśny to zazwyczaj wypływał bokiem 🙁

    1. Tanroth, Łucja ma bardzo fajną relację z Anią 🙂
      Ja też wolę w rogalikach jabłka niż dżem 🙂

  3. Rogaliki zrobione, zdjęcia również, także pochwalę się za kilka dni u siebie 🙂
    Rogaliki są pyszne, ale tego właśnie się spodziewałam. Ja swoje polukrowałam cieniutko i oczywiście zrobiłam z dużą ilością jabłek, uprażonych. Jestem ciekawa ile Wam wyszło sztuk, ja zrobiłam większe i miałam (bo oczywiście część już zjedzona :))18.
    Za rogaliki 6+ 🙂 Pozdrawiam…

    1. Kasiu, zapytam Anię ile sztuk nam wtedy wyszło. Wydaje mi się, że więcej niż 18 z jednej porcji.
      Wyobrażam sobie jakie pyszne były te rogaliki z cieniutką warstwą lukru 🙂

    2. Kasiu, dzielę z reguły porcję ciasta na 4 (z tego rozwałkowuję 4 koła), a z każdego koła 8-12 rogalików, czyli od 32 do 48 sztuk. Lubię takie mniejsze na 2 kęsy:)

  4. Tak właśnie myślałam, że Wam wyszło więcej 🙂 My znowu lubimy duże 🙂 Przepis super, dzięki dziewczyny…

  5. Pycha! Tylko ja zrobilam troche tych rogalikow z bialym serem ktory mi wyplynal i nie wiem dlaczego ;(

    1. Ola, z białym serem raczej nie robię rogalików, więc nie wiem dlaczego ser wypłynął. Być może trzeba dokładniej zakleić ciasto, żeby ser nie miał dziur, którymi może uciekać.

  6. Bardzo fajny przepis! Polecam. Rogaliki, nabrały objętości w piekarniku, wyglądają na bardzo puszyste i smaczne. 🙂
    Naprawdę polecam.

  7. Wypróbowałam wczoraj przepis i rogaliki wyszły przepyszne !! Rodzina pytała gdzie się kupuje takie pyszności ;))) Szczere ukłony w Pani stronę 🙂

  8. musze to napisac, ciasto robi sie rewelacyjnie, przemowilo do mnie wrzucenie wszystkiego wyrobienie i juz.Rogale wyszly wysmienite, zajadamy sie z mezem a przepis na pewno zagosci u mnie na stale, no i jeszcze super filmik – dzieki, jestem bardzo zadowolona pozdrawiam

  9. Dziś piekłam z waszego przepisu i rogaliki są Super extra pyszne 😀!! Przepis rewelacja-prosty,szybki uwielbiam!!

    1. Iza, wspaniale! Dziękujemy za komentarz i bardzo się cieszymy, że rogaliki się udały i smakowały 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.