Sok Ufoludka, z jabłek i natki pietruszki (+film)

Nie wszystko co zdrowe musi być niesmaczne. Wypróbujcie taki sok. Najlepiej mieć sokowirówkę, ale można też dokładnie zmiksować z wodą w malakserze. Jednak moje dzieci nie lubią miąższu w sokach, więc wybieramy wersję z sokowirówką. Smak i poziom słodyczy soku zależy głównie od jabłek, kolor od natki pietruszki. Możecie użyć mniej natki – wtedy sok będzie nadal zielony, ale znacznie jaśniejszy. Większa ilość natki może szokować dzieci, więc na początek lepiej dać jej mniej.

Ten przepis zrealizowałam w ramach kampanii Codziennie Odmiennie prowadzonej przez markę Philips. Zapraszam Was do udziału w plebiscycie, w którym to Wy możecie zdecydować jaki deser przygotuję i pokażę na filmie 🙂

Sok Ufoludka - z natki pietruszki i jabłek

Sok Ufoludka

  • 2 średnie jabłka
  • pęczek natki pietruszki

[:Listonic]

Jabłka umyj i pokrój zgodnie z instrukcją Twojej sokowirówki. Do tej, której ja używam (Philips HR1871), można wrzucać całe jabłka, bez korzonków. Natkę umyj i wysusz. Włącz sokowirówkę, wkładaj na przemian składniki, kończąc na jabłku. Jeżeli sok chwilę postoi, to trzeba go zamieszać, bo może się rozwarstwiać.

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

11 komentarzy

  1. kolor cudowny, smak??? nie próbowałam ale mam zamiar to zrobić gdyż lubie takie nietypowe połączenia:) Pozdrawiam.

    1. Pamma, tyle razy piłam już sok z jabłek i natki, że już wcale nie myślę o nim jako o nietypowym połączeniu. Zachęcam Cię do wypróbowania. Na pewno też stanie się Twoim „normalnym” sokiem 🙂

    1. Pinkcake, w wersji z malaksera lepszy z cytryną, w wersji z sokowirówki nie trzeba więcej żadnych dodatków 🙂

    1. Topolka, nie mam pojęcia. Muszę zapytać Iwonę, czy częstowała Cię sokiem z mojego przepisu.

    1. Ida, tak, ogonek 🙂 Zgodnie z instrukcją obsługi tej konkretnej sokowirówki, z jabłka należy usunąć tylko ogonek. Całą resztę można włożyć, a sokowirówka sobie z tym poradzi 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.