Conchiglioni (muszle) faszerowane botwinką

|

Razem z muszlami faszerowanymi szparagami, pieczarkami i kremem truflowym przygotowałam muszle z farszem o zupełnie innym smaku. Dziś zapraszam Was na conchiglioni z botwinką, czosnkiem i serem camembert. Farsz nietypowy, ale bardzo smaczny. Wielbiciele chłodniku z botwinki muszą tego makaronu koniecznie spróbować 🙂

Przypominam o trwającym konkursie Lubelli. Smaczne i inspirujące nagrody czekają na Was 🙂

Conchiglioni (muszle) faszerowane botwinką

Conchiglioni (muszle) faszerowane botwinką

  • pół opakowania makaronu Conchiglioni Lubella Inspiracje
  • pół pęczka botwinki – użyłam głównie łodyg i trochę liści
  • łyżka octu winnego
  • pół opakowania sera camembert
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • szczypiorek do dekoracji

[:Listonic]

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Botwinkę posiekaj i ugotuj w małej ilości osolonej wody (do połowy wysokości garnka). Odlej nadmiar wody, dodaj ocet winny, kawałeczki sera camembert i czosnek przeciśnięty przez praskę. Podgrzewaj jeszcze przez chwilę. Muszle nadziej farszem. Podawaj posypane szczypiorkiem.

Artykuł komercyjny
Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

22 komentarze

    1. Majanko, ja też nigdy wcześniej takich muszelek nie robiłam, a teraz jestem bardzo zadowolona, że je odkryłam 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.