Krem z zielonych warzyw

Prosta, wiosenna zupa. Bardzo smaczna, pełna witamin.
Wpis bierze udział w akcji Kuchnia Wielkanocna.



Krem z zielonych warzyw

  • pół brokułu
  • 2-3 łodygi selera naciowego
  • 200 g zielonego groszku mrożonego
  • świeży ogórek wąż
  • pół Bulionetki Drobiowej Knorr
  • kilka łyżek śmietany
  • ew.groszek ptysiowy

Brokuł, seler i groszek ugotuj do miękkości w 1 – 1,5 l wody z Bulionetką. Dodaj pokrojonego ogórka i zmiksuj zupę. Podawaj z kleksem śmietany.

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

2 komentarze

  1. ten przepis natchnął mnie do czegoś podobnego – kremu z białych warzyw. ponieważ mój m jest daleko i do sklepu muszę zasuwać minimum 4 km, nie chciało mi sie robić zakupów. do gara wrzuciłam zatem to co znalazłam w domu – 2 pory, duży seler, dużą pietruszkę, 2 cebule, 2 ząbki czosnku. Zmiękłe zmiksowałam, dodałam bulionetkę, dużo natki pietruszki (celowo) i dość dużo pieprzu (niechcący, ale efekt – powalający, na plus). Polecam gorąco – robi się szybciutko, kalorii tyle co kot napłakał a najeść się tym można fest 🙂

    Olu – dziękuję za inspirację 🙂

    1. Pomysł na białą zupę bardzo mi się podoba. Aktualnie chętnie pochłonę wszystko, co warzywne 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.