Konkurs Lubella

Zapraszam Was serdecznie na kolejną edycję konkursu z marką Lubella. Mam do rozdania dwa duuuże zestawy produktów – takie jak ten na zdjęciu.

Konkurs Lubella produkty

Zadanie konkursowe

Zadanie może na pierwszy rzut oka wydać się trudne, ale nie wątpię, że dacie radę 🙂 Podpowiedzcie mi makaronowe przepisy na upał. Każdy na pewno ma swoją wersję makaronu z truskawkami i ja te Wasze wersje chętnie poznam. A może macie inne ulubione przepisy makaronowe na lato? Może chłodnik albo deser?

Odpowiedzi wpisujcie w komentarzach do tego wpisu. Zdjęcie potrawy będzie dodatkowym atutem, ale nie jest wymagane. Na Wasze przepisy czekam do 16 czerwca. Wyniki ogłoszę 17 czerwca.

Ps. Nie przejmujcie się, jeśli w komentarzach Wasze zdjęcia nie wyświetlają się w całości. Wystarczy najechać na zdjęcie kursorem, wcisnąć prawy przycisk myszy i wybrać: Pokaż obrazek.

 

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

30 komentarzy

  1. Hej – mój ukochany przepis na gorące dni : Makaron ze smażonymi pomidorami

    makaron papardelle
    papryczki chili nieduży kawałeczek
    pomidor duży czerwony malinowy
    czosnek 2 ząbki
    cebula 1szt.
    oliwa
    sól, pieprz
    bazylia

    Makaron ugotować wg przepisu. Pomidora umyć i pokroić w miarę szerokie plastry. Czosnek i cebulę obrać i drobno posiekać, papryczkę posiekać drobno. Rozgrzać patelnię grillową i przesmarować ją cienką warstwą oliwy. Jak patelnia się nagrzeje ułożyć na niej pomidory i posypać z góry cebulą, czosnkiem i papryczką. Po chwili przełożyć na drugą stroną i tak chwilę przypiekać, uważając na cebulę, czosnek i papryczkę żeby się nie przypaliły.Na makaronie ułożyć pomidory z cebulą i czosnkiem i papryczką. Posypać bazylią. Posypałam jeszcze świeżo startym pieprzem i parmezanem. Smacznego !

    polecam 🙂 Ulla

  2. 1 opakowanie makaronu Lubella
    2 kulki lodów śmietankowych lub waniliowych
    garść truskawek.
    Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Garść truskawek obciąć z szypułek. Truskawki wymieszać z lodami i dodać do ugotowanego makaronu al dente.

  3. Makaron ze słodkim sosem porzeczkowym

    składniki:
    25 dag makaronu kokardki Lubella
    20 dag czerwonej porzeczki
    10 dag cukru
    1 łyżka cukru waniliowego

    Przygotowanie:
    1 etap. Przygotowałam makaron według przepisu na opakowaniu.
    2 etap. Zmiksowałam umyte, osuszone owoce czerwonej porzeczki z dodatkiem cukru i cukrem waniliowym.
    3 etap. Makaron podałam polany słodkim sosem porzeczkowym. Można schłodzić w lodówce 🙂

  4. Witam, mam swoją wersję makaronu na upały od lat, wiem, może rewelacji i mega zaskakujących połączeń nie będzie,ale smakuje pysznie, aromatycznie i naprawdę polecam wypróbować, każdemu kto chce w 15 minut mieć wspaniałe, zdrowe i pożywne danie obiadowe!

    Składniki dla 4 osób: 500 g makaron kokardki (Lubella); 250 g tuńczyk w oleju (używam zawsze Rio Mare,gdyż jest moim zdaniem najsmaczniejszy) ; swieża bazylia 1 pęczek; 250 g mozzarella;15 ml olej extra vergin ; 500 g pomidorki koktajlowe lub daktylowe; sól, pieprz czarny do smaku;
    Wykonanie:
    (kroki od 1-5 robię w czasie kiedy gotuję się makaron);
    1.Pomidorki opłukać i przekroić na połówki.
    2.Mozarellę wyjąć z zalewy i pokroić w kostkę.
    3.Tuńczyka odsączyć z oleju i „rozczesać” widelcem.
    4.Bazylię opłukać,osuszyć i większe liście przerwać w rękach na pół.
    5.Wymieszać w dużym naczyniu pomidorki,mozzarellę, tuńczyka,bazylię, polać oliwą extra vergin.
    6.Ugotować kokardki al dente w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.
    7.Po ugotowaniu makaronu nie płukać, gorący dodać do misy z resztą składników i wymieszać,wtedy temeratura makaronu zetnie mozzarellę,a ta stanie się delikatnie „ciągnąca”.
    8.Odrobina swieżego pieprzu i gotowe !

    Smacznego !!!

  5. W upalne dni do pracy przygotowuje sobie sałatkę owocową z makaronem. Jest nie tylko smaczna, ale również lekka i sycąca. Możemy wykorzystać praktycznie każde owoce, które mamy w domu. Poniżej przykładowa sałatka.

    Składniki:
    makaron pełnoziarnisty (np. lubella świderki pełne ziarno)
    owoce wedle uznania:
    truskawki, maliny, owoce leśne, ananas, winogrona, banan, kiwi, mango, mandarynki itp.
    jogurt naturalny
    sok z cytryny
    świeże liście kolendry i mięty.

    Ugotowany makaron mieszam z pokrojonymi w kostkę owocami. Sałatkę zalewam sosem przygotowanym z jogurtu, soku z cytryny i posiekanych ziół.

    Można przygotować dzień wcześniej, przełożyć do pudełeczka i rano zabrać ze sobą do pracy 🙂

  6. Witam,
    Przesyłam cudownie prosty i mega smaczny przepis na kolorowe spaghetti z prosciutto i szparagami.

    Makaron ugotować al dente.
    Na rozgrzanej olwie podsmażyć pokrojone w kawałki szparagi oraz drobno posiekaną cebulkę. Wrzucić kilka plastrów prosciutto, lekko zesmażyć, dodać ugotowany makaron, łyżkę masła, przyprawić solą, pieprzem, świeżym oregano i słodką papryką. Całość wymieszać, podsmażyć jeszcze kilka minut. Podawać ze startym na grubo parmezanem.

    Dzięki, pozdrawiam 🙂
    Kaśka

  7. Witaj,
    To i ja podsyłam swój pomysł na makaron 🙂

    Farfalle z kurczakiem w pomidorach z oregano

    150 g makaronu farfalle
    200 g piersi z kurczaka
    6 łyżek pomidorów krojonych z puszki
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka oliwy
    1 łyżeczka oregano
    natka pietruszki do dekoracji

    Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy przez około 8 minut, odcedzamy. Mięso myjemy, a następnie mielimy w maszynce do mięsa. Do teflonowego rondla przekładamy mięso i je podduszamy, dodajemy pomidory oraz doprawiamy solą, pieprzem i oregano – całość podduszamy 10 minut. Natkę siekamy. Na talerze nakładamy makaron, następnie nakładamy mięsny sos i dekorujemy natką.

  8. Czasami warto eksperymentować.
    Tak było w tym przypadku – łącząc różne składniki tak odmienne wyszła moja ulubiona Sałatka makaronowa z mandarynkami i chilli.
    Sałatka jest idealna na „rozbudzenie”.
    Połączenie słodyczy mandarynek
    z temperamentem chilli.

    Składniki :

    250g makaronu świderki
    pół papryki czerwonej
    pół papryki zielonej
    4 mandarynki
    garść żurawiny
    1 papryczka chilli
    200g jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    pieprz cayenne
    sok z 1/2 cytryny

    Przygotowanie :

    Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Odcedzamy na sitku.
    Papryki myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne.
    Kroimy w paski.
    Mandarynki obieramy, usuwamy błonkę.
    Dzielimy na piórka które przekrawamy na pół.
    Do makaronu dodajemy papryki, mandarynki i żurawinę.
    Do jogurtu dodajemy sól, pieprz, pieprz cayenne i sok z cytryny.
    Mieszamy i zalewamy sałatkę.
    Całość chłodzimy w lodówce.
    Smacznego

  9. Z zamiłowania do makaronu i szpinaku powstało to połączenie Makaron z kurczakiem i szpinakiem na ostro 😉
    Składniki :

    400g makaronu pióra
    1 podwójna pierś z kurczaka
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz
    olej
    gałka muszkatołowa
    1 szkl. śmietany 18%
    1-2 papryczki chili
    450g szpinaku w sosie śmietanowym
    5-6 ząbków czosnku

    Przygotowanie :

    Makaron gotujemy w osolonej wodzie
    według przepisu na opakowaniu.
    Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę.
    Obsypujemy solą i pieprzem.
    Smażymy na patelni z niewielką ilością oleju.
    Po usmażeniu studzimy.
    Na czystej patelni rozpuszczamy masło.
    Wrzucamy oczyszczony i pokrojony w piórka czosnek.
    Czekamy aż się zrumieni.
    Dokładamy szpinak.
    Doprawiamy solą, pieprzem i gałką.
    Następnie dorzucamy umytą, oczyszczoną
    i drobno pokrojoną papryczkę chili
    oraz śmietanę.
    Całość mieszamy, by składniki się połączyły.
    Dobrze jest sprawdzić czy nie trzeba jeszcze
    doprawić przyprawami do smaku.
    Do gotowego szpinaku dodajemy
    usmażoną pierś z kurczaka.
    Mieszamy i podduszamy razem,
    by kurczak dobrze przeszedł sosem.
    Sprawdzamy smak ewentualnie doprawiamy jeszcze.
    Kurczak z sosem wykładamy na ugotowany makaron
    choć równie dobrze możemy makaron połączyć z sosem
    w jednym garnku mieszając.
    Smacznego.

  10. Ulubione danie mojego męża gości na naszym stole chyba za często
    Canelloni
    Składniki :

    250g makaron Canelloni
    500g mięso mielone wieprzowe
    500g pieczarki
    2 średnie cebule
    1 jajko
    300g serek topiony Blue Cheese w saszetkach
    70g sera startego żółtego
    2 szkl. gorącej wody
    sól
    pieprz
    masło
    olej

    Przygotowanie :

    Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plastry.
    Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy pieczarki,podsmażamy.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Odcedzamy na sitku.
    Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
    Na patelni szklimy cebulę, dodajemy mięso i smażymy aż mięso zmieni kolor.
    Mięso z cebulą łączymy z pieczarkami.
    Gdy wystygnie dodajemy jajko.
    Doprawiamy i mieszamy.
    Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
    Rurki makaronu napełniamy farszem i układamy w naczyniu.
    Serki mieszamy z gorącą wodą.
    Zalewamy makaron. Posypujemy startym na tarce o drobnych oczkach serem.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st.C przez 35 minut.

  11. Sałatka makaronowa z kurczakiem
    Pożywna sałatka idealna na każdą porę dnia
    Składniki :

    250g makaronu wstążki
    1 podwójna pierś z kurczaka
    2 gruszki
    100g orzechów laskowych
    olej
    sól
    pieprz
    sok z połowy cytryny
    3 łyżki musztardy
    130g majonezu
    165g jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka cukru
    2-3 łyżeczki curry indyjskiego

    Przygotowanie :

    Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
    Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym.
    Przyprawiamy solą i pieprzem.
    Smażymy na niewielkiej ilości oleju.
    Po usmażeniu studzimy i kroimy w kostkę.
    Orzechy siekamy.
    Gruszki myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne
    i kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki łączymy w misce.
    Sos przygotowujemy łącząc majonez z jogurtem,
    musztardą, sokiem z cytryny i curry.
    Na sam koniec przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
    Mieszać/miksować do idealnego połączenia składników.
    Gotowym sosem polać składniki sałatki.
    Wymieszać delikatnie.
    schłodzić w lodówce.
    Smacznego

    1. Tyśka, nie został usunięty, tylko czekał na moją akceptację, bo skomentowałaś u mnie po raz pierwszy. Od tej pory Twoje komentarze na mojej stronie będą pokazywały się od razu 🙂

  12. Witam
    Przesyłam prosty, mega fantastyczny przepis na pyszne danie z makaronem na upalne dni taki jak dziś!

    Makaron Lubella z musem truskawkowym

    składniki:
    250 g makaronu kolanka Lubella
    500 g truskawek
    3 łyżki cukru
    18 g cukru waniliowego

    Wykonanie:
    Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź na durszlaku. Truskawki oczyść ze szczypułek, umyj na durszlaku, osusz.
    Kilka truskawek zostaw, a resztę zmiksuj z cukrami. Podawaj z makaronem i kawałkami truskawek na zimno.

  13. Makaron z truskawkowym sosem 🙂

    Składniki:

    – 300 g makaronu świderki Lubella
    – 1 kg truskawek
    – 250 g serka ricotta
    – 2 łyżki cukru trzcinowego

    Wykonanie:

    Makaron gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie all dente. W tym czasie truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Zostawiamy kilka truskawek do dekoracji, resztę miksujemy blenderem, dodajemy cukier i serek. Mieszamy.

    Makaron odcedzamy i przekładamy na talerze, polewamy zmiksowanymi truskawkami, posypujemy pokrojonymi truskawkami.

    Smacznego 🙂

  14. Kiedy doskwierają upały uwielbiam zajadać zupy owocowe, chłodzą, orzeźwiają a razem z makaronem sycą. Jedna z moich ulubionych to jagodowa:
    1/2 jagód zalać 1,5 lita wody (można dodać kilka ziaren kardamonu) i gotować kilkanaście minut aż wywar będzie esencjonalny. Nieco przestudzić i doprawić do smaku miodem i sokiem z cytryny. Podawać z ulubionym makaronem. 🙂

  15. Makaron z truskawkami

    Składniki:
    500g makaronu (np. spaghetti Lubella)
    1kg truskawek
    duży kubek jogurtu naturalnego lub mleka
    ok. 250g sera białego
    trochę cukru

    Makaron ugotować wedle uznania 😉
    Resztę składników zmiksować w blenderze.
    Powstałym sosem polać makaron i dać dzieciom na obiad 🙂 moje dziś wylizywały talerze ;)Oczywiście dorośli też mogą…

    Smacznego 🙂

  16. U mnie w upalne dni sprawdza się makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.
    Potrzebne jest:
    paczka ulubionego makaronu typu kokardki, uszka, świderki
    500 g mrożonego szpinaku
    2 łyżki suszonych pomidorów
    pół łyżeczki czosnku granulowanego
    Potrawa jest bardzo prosta w wykonaniu, na patelni należy przesmażyć 500 g szpinaku mrożonego z odrobiną soli. W tym czasie ugotować paczkę makaronu. Kiedy szpinak przestygnie dodaję pół łyżeczki czosnku i mieszam, do tego 2 łyżki suszonych pomidorów i mieszam z makaronem. Najlepiej smakuje po ok 20-30 minutach kiedy przestygnie 🙂

  17. Witam serdecznie;
    mnie letnie dania kojarzą się nie z owocami, ale z cukinią. Jesienią jest to oczywiście pyszne, pikantne i rozgrzewające lecho, natomiast wakacje to wariacje na temat cukinii. Jeżeli chodzi o połączenie tego warzywa z makaronem to zachęcam do wypróbowania tych przepisów. A że wszystkie moje dania makaronowe to albo makaron mojej produkcji albo właśnie Lubella więc nic dodać. A oto przepisy:

    1. Spaghetti z cukinią i boczkiem
    – pół paczki makaronu spaghetti
    – 2 małe cukinie, pęczek natki pietruszki
    – kawałek boczku
    – 0.5 litra śmietany 30%
    – 2 żółtka
    – przyprawy do smaku, starty ser

    Spaghetti ugotować al dente. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni (najlepszy będzie wok, dodać pokrojoną w drobne paseczki cukinię i przesmażyć kilka minut. W tym czasie przygotować sos: śmietankę zmiksować z żółtkami i startym serem, doprawić do smaku. Makaron dorzucić do woka, wymieszać, zalać sosem i mieszać delikatnie aż sos zgęstnieje. Podawać posypane serem i natką pietruszki.

    Danie z cukinii nr 2:
    Kokardki z cukinią
    – makaron kokardki
    – 2 małe cukinie
    – 3 pomidory- obrane ze skóry
    – 1 ząbek czosnku
    – 2 łyżeczki octu balsamicznego
    – łyżeczka ziół prowansalskich
    – sól, pieprz, cukier,
    – starty ser

    Makaron ugotować al dente. Cukinię pokroić w słupki, przesmażyć na oliwie, dodać pokrojone w grubą kostkę pomidory i posiekany czosnek. Smażyć ok 3 minut, polać octem balsamicznym, dodać przyprawy i dusić ok. 5 minut. Wsypać makaron, wymieszać, podawać posypane startym serem

    Danie nr 3
    Makaron z tuńczykiem i porem
    Równie pyszny, jeśli nie najlepszy makaron na szybki obiad. Można dodać swój ulubiony rodzaj makaronu, ja preferuję tutaj także spaghetti.

    – paczka makaronu
    – 2 puszki tuńczyka w kawałkach- ja daję jedną w sosie własnym i jedną w oleju
    – 2 duże pory- tylko białe części
    – ewentualnie 2 łodygi selera naciowego
    – sól, pieprz ziołowy

    Makaron gotujemy. Na oleju z puszki tuńczyka smażymy pokrojone w półplasterki pory i drobno pokrojonego selera naciowego- kilka minut. Dodajemy tuńczyka, rozgniatamy, mieszamy z porami, przyprawiamy i dusimy ok. 5- 8 minut. Łączymy z makaronem i podajemy.

  18. 145 g makaronu Muszelki nr 26 Lubella (Conchigliette piccole)
    różyczki 1 średniego brokuła
    1 opakowanie sera feta (270g)
    2 łyżki startego żółtego sera
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1/3 łyżeczki soli do gotowania makaronu
    1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego
    1/3 łyżeczki oregano
    1/5 łyżeczki pieprzu cayenne
    1/4 łyżeczki słodkiej papryki
    2 szczypty pieprzu czarnego
    olej do smarowania foremek

    Makaron wrzucić do 1,5 wrzącej posolonej wody i gotować ok. 6 minut, aż będzie al dente. Odcedzić. Różyczki brokuła umyć, wrzucić do niewielkiej ilości wrzącej wody i gotować ok. 5 min (można również ugotować je na parze). Wyjąć je z wody, następnie pokroić na małe kawałeczki. Ser feta pokroić w małą kostkę. W misce umieścić jeszcze ciepły makaron, pokrojone brokuły, ser feta oraz starty żółty ser i wymieszać. Dodać rozgnieciony ząbek czosnku, łyżkę jogurtu oraz przyprawy. Wymieszać. Silikonowe foremki do mini-babek napełnić przygotowanym makaronem, ubijając go dokładnie łyżką. Napełnione foremki wstawić do lodówki na min. 30 min. Po wyjęciu z lodówki ostrożnie przełożyć foremkę na talerz (do góry dnem) i delikatnie ją usunąć. Powstałe makaronowe babki dowolnie udekorować i podawać.

  19. Witam – na upały polecam owocową zupe z makaronem – jest pyszna i przypomina mi moje dzieciństwo. W zależności od tego jakie sa sezonowe owoce można kombinować ze smakiem zupy – ja uwielbiam zupę wisniową – świeże wiśnie drylujemy wrzucamy do garnka zalewamy wodą – zagotowujemy, dodajemy odrobinę cukru, zabielamy smietaną – gotujemy makaron i podajemy w zaleznosci od upodobania na zimno bądź ciepło

  20. Dania z makaronem to dla mnie szybki sposób na pyszny obiad;-)Często zaglądam do kuchni i coś eksperymentuję.Ostatnio zrobiłam makaron wstążki z bobem i polałam go sosem smietanowym;-)Pycha;-)
    A oto przepis:

    Woreczek mrożonego bobu ok 400gram ugotowałam w osolonej wodzie,kilka minut aż zmięknie.Ostudziłam.Blenderem zmiksowałam doprawiłam solą, pieprzem , sokiem z cytryny i odrobiną czosnku.W rondlu roztopiłam 3 łyżki masła,dodałam garść posiekanej szalotki,podsmażyłam na złoty kolor i dodałam kieliszek białego wytrawnego wina.Duszę kilka minut.Zalewam połową szklanki śmietanki 30%.Doprawiam pieprzem i solą oraz odrobiną wegety.Makaron wstążki należy ugotować al dente,wrzucić do rondla z tym sosem i lekko przemieszać.Na talerz wyłożyć puree z bobu następnie makaron z sosem i można posypać startym parmezanem;-)

  21. Owocowo
    Składniki:
    20 dag makaronu świderki Lubella
    1 banan
    1 kiwi
    1 brzoskwinia
    garść truskawek
    150 ml jogurtu naturalnego
    1 łyżka miodu (jeżeli owoce są słodkie można pominąć)
    Przygotowanie:
    1. Makaron świderki Lubella ugotować na miękko i odstawić do wystygnięcia.
    2. Owoce pokroić według uznania, my lubimy drobną kostkę.
    3. Jogurt naturalny wymieszać z miodem i owocami dodać makaron i dokładnie wymieszać.
    4. Udekorować różami z truskawek.
    Smacznego!

  22. Pyszny i baardzo lekki letni obiadek

    1/2 opakowania makaronu muszle
    5 łyżek serka homogenizowanego naturalnego
    150 g truskawek odszypułkowanych
    3 łyżeczki cukru pudru

    sos waniliowy
    1 szkl mleka 3,5 %
    1 cukier z prawdziwą wanilią
    3 łyżeczki cukru kryształu
    1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 żółtka

    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Truskawki zmiksować. Serek połączyć z cukrem i truskawkami. Nadziewać muszle.
    Zrobić sos: wszystkie składniki roztrzepać dokładnie, żeby nie było grudek mąki ani żółtka. Sos postawić na małym ogniu i gotować do zgęstnienia (ale nie zagotować bo się zważy). Gorącym sosem polać muszle. Ozdobić gałązkami mięty 🙂

  23. Mój przepis na coś konkretnego i sycącego, w sytuacji gdy temperatura otoczenia wręcz zabrania jeść ciepłych potraw 🙂

    Sałatka jest pełnowartościowym posiłkiem, są w niej warzywa, coś dla nie wyobrażających sobie obiadu bez mięsa i węglowodany- czyli konkursowy makaron.
    niektóre składniki sałatki można przygotować z wyprzedzeniem.

    Składniki:
    sałata /dowolna mieszanka wg upodobań/ u mnie najczęściej rzymska + różne 'ogrodowe’ listki,
    paryka pocięta w paski,
    ogórek
    kukurydza /fajnie jak samodzielnie gotowana, ale w leniwe letnie dni może być z puszki 😉 ,
    MAKARON – UGOTOWANE KOKARDKI LUB ŚWIDERKI /1 szklanka/
    ostatni składnik wg nastoju
    smażone krewetki/ zrumieniony wędzony boczek lub porwany na kawałki pieczony kurczak /
    Sos:
    posiekane suszone pomidory, musztarda 2 łyżki, miód 1 łyzka, oliwa 2 łyżki, pieprz i ulubione zioła / proporcje sosu można dopasować do indywidualnych upodobań/

    Przygotowanie:
    składniki sałatki wymieszać /oczywiście umyć i pokroić warzywa. w oddzielnym kubku przygotować sos. całość najlepiej przygotować w dużym garnku i po polaniu sosem nakryć przykrywką i porządnie wstrząsać aż wszystkie składniki pokryje sos. Smacznego 🙂

    Jako danie na słodko proponuję pieczoną brzoskwinię w odrobinie miodu, posypaną po upieczeniu posiekaną świeżą bazylią. Bardzo dobrze komponuje się zapiecznona z ugotowanym wcześniej MAKARONEM /świderki/ obficie posypanym cynamonem. /dla lubiących dania na słodko można udekorować bitą śmietaną/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.