Mrożone winogrona z czekoladą

Tego się nie da opisać! Trudno sobie nawet wyobrazić. Trzeba spróbować 🙂

Najprostszy sorbet na świecie. Do tego niebanalny, bo dochodzi cudownie krucha skórka winogronowa.

Pomysł znalazłam w książce „Włoska wyprawa Jamiego” Jamiego Olivera. Jamie radzi popijać ten deser grappą. Ja nie miałam, ale nie zniechęciło  mnie to do zbadania tego deseru i jestem bardzo zadowolona z efektu.

Mrożone winogrona z czekoladą

Mrożone winogrona z czekoladą

  • kiść winogron (takich jakie lubisz)
  • kilka kawałków dobrej czekolady

[:Listonic]

Winogrona opłucz, osusz i całą kiść, bez rozrywania, włóż do zamrażalnika. Odczekaj 2 godziny. Wyjmij tuż przed podaniem.

Mrożone winogrona z czekoladą

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

2 komentarze

  1. super pomysł, ja czekoladę rozpuściłam w mikrofali i później te zamrożone winogrona maczałam w tej siepłej czekoladzie pyyycha 😀

    1. M, to wyszło Ci fantastyczne fondue czekoladowe 🙂 Nie pomyślałam o takim połączeniu (mrożone winogrona i ciepła czekolada). Brzmi bardzo obiecująco 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.