Słodkie grzanki

Podróbka placuszków, w wersji ekspresowej.

Słodkie grzanki

Słodkie grzanki

  • bułka wrocławska lub paryska
  • jajko
  • pół szkl mleka
  • cukier
  • cynamon
  • odrobina masła do smażenia
  • ew. olej

[:Listonic]

Bułkę pokrój na kromki. Wymieszaj w miseczce jajko, mleko, cukier i cynamon. Na patelni rozgrzej masło. Jeśli obawiasz się przypalenia masła najpierw na patelnie nalej troszkę oleju, a gdy się rozgrzeje wrzuć kawałeczek masła. Każdą kromkę zanurzaj z obu stron w panierce jajeczno-mlecznej. Smaż z obu stron na złoto. Najlepsze są jeszcze ciepłe.

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.