Pierniczki na ostatnią chwilę (+film)

Bajeczne smaki przedstawiają na filmie jak przygotować pierniczki o tradycyjnym smaku, które po upieczeniu są od razu miękkie i nie potrzebują tygodni spędzonych w puszce, aby dało się je ugryźć 😉 Cały sekret tkwi w wyjęciu ich z piekarnika w odpowiednim momencie. Nie stwardnieją po wystygnięciu, a zamknięte w puszce będą miękkie nawet przez całe miesiące. Wiem, bo sprawdziłam na pierniczkach udekorowanych przez córki w tamtym roku 🙂

Pierniczki na ostatnią chwilę

Przepis na moje ulubione pierniczki jest niezmienny od wielu lat 🙂

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

6 komentarzy

    1. To znaczy pożera surowe ciasto? Moje pożerają upieczone pierniczki. Już w trakcie pieczenia Janek zrobił pyszną kawę, a dla dzieci spienione mleko i mieliśmy ucztę 🙂

    1. Marta, tak, spokojnie można zastąpić masłem – ja tak robię od wielu lat. Zwykle kostka masła waży 200 g, więc trzeba by było dać jedną i ćwierć kostki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.