Makaron z cukinią

|

Mam słabość do cukinii. Z czosnkiem, tymiankiem i fetą tworzy pyszne połączenie smaków.

Makaron z cukinią

Makaron z cukinią

  • makaron świderki lub inny
  • 2 średnie cukinie
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • ser typu feta
  • pół łyżeczki tymianku
  • sól, pieprz

[:Listonic]

Czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną cebulę zeszklić na oliwie. Dodać posiekaną w malakserze lub startą na tarce cukinię oraz tymianek. Kiedy cukinia zmięknie dodać pokruszoną fetę i wymieszać aż się rozpuści. Można dodać sól i pieprz. Cukinię dobrze wymieszać z gorącym makaronem i od razu podawać (cukinia nie lubi czekać, bo robi się gąbczasta po pewnym czasie).

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.