Koktajl z jabłek i rzeżuchy
Ten koktajl nie tylko orzeźwia, ale też doskonale nasyca. Po jego wypiciu dość długo nie czułam głodu. Jabłko to standardowy składnik napojów. Rzeżucha dodaje pikantności i charakteru temu koktajlowi. Do tego dodatek miodu delikatnie łagodzi ostrzejszy smak rzeżuchy.
Koktajl z jabłek i rzeżuchy
- jabłko
- duża garść rzeżuchy
- 2 łyżeczki miodu
- łyżeczka soku z cytryny
- 250 ml wody mineralnej
[:Listonic]
Jabłko obierz i włóż do malaksera. Dodaj pozostałe składniki, przy czym wody na początku wlej tylko połowę. Zmiksuj dokładnie na wysokich obrotach. Dodaj pozostałą wodę, zmiksuj krótko. Jeśli trzeba dopraw jeszcze do smaku dodając miód lub sok z cytryny.
Chętnie bym się napiła:)
Wiosenko, polecam, bo pyszny, zdrowy i sycący 🙂
bardzo lubię takie koktajle
Dorota, Ty jesteś specjalistką od tego typu napojów 🙂