Ponownie zapunktowałem u Oli podając Jej ulubiony szczep. Niesamowite jest to, że za każdym razem wyczuwa, że jest to tempranillo. Sami wiecie jak to jest, gdy się zbiera punkty u żony 🙂 Gdyby ktoś myślał, że mamy w naszym małżeństwie jakąś punktację uspokajam, że nic takiego nie ma. Mnie po prostu cieszy Jej radość z degustowania ulubionego szczepu
Tak jak napisałem, mamy tutaj 100% szczepu tempranillo i 14 miesięcy beczki. Ribera del Duero… Uwielbiam ten region!
Wino jest długie, gładkie i z długim posmakiem. Ale nim tam dojdziemy, uraczą nas aromaty czerwonych owoców i tytoniu
Usta z mocnym garbnikiem i wysoką kwasowością. Całość przyjemnie ułożona i ta owocowość na długo pozostająca w ustach…
Z czym bym podał? Zdecydowanie mięsa! Gdyby ktoś myślał o makaronie na bazie sosu pomidorowego, to śmiało można. My podaliśmy, podczas rodzinnego obiadu, do lazanii mięsnej. Polecam zarówno to wino, jak i lazanię 🙂
Tagi: Degusta Espana, potrawa do wina, Wina Hiszpanskie
Zostaw komentarz