Takie wina mógłbym codziennie! R e w e l a c y j n e wino! Dzieje się w nim naprawdę wiele. Jestem pod wrażeniem tej etykiety
Mamy tutaj wino, które zrobione jest ze 100% winogron mencia. 19 miesięcy beczki i 14,5% alkoholu. Wino jest niesamowicie wyraziste, pełne i pozostające na długo nie tylko w ustach, ale i w pamięci
Wiśniowa barwa w kieliszku. Nos mocny, gdzie do głosu, oprócz dojrzałych czerwonych owoców, dominuje rozmaryn i pieprz
Usta są przyjemnie okrągłe i z mocnym garbnikiem. Nie jest on nachalny i ostry, ale wyczuwalny. Beczka daje od siebie nieco tytoniu i przydymienia
Z czym warto zaserwować? My podaliśmy je z pastą pomidorową – jest OK, ale uważam, że warto skierować się w stronę wołowiny, wieprzowiny czy nawet dziczyzny. To solidne wino warto jednak podać z cięższymi mięsami
Tagi: Degusta Espana, DegustaEspana, potrawa do wina, Wina Hiszpanskie, WinaHiszpanskie
Zostaw komentarz