Sos szpinakowo-śmietanowy

||

Pyszny! Uwielbiamy makaron ze szpinakiem. W tej wersji jest on dość lekki.

Sos szpinakowo-śmietanowy

Sos szpinakowo-śmietanowy

  • szpinak mrożony, najlepiej ze śmietaną
  • śmietanka 30%
  • czosnek
  • mozzarella
  • sól, pieprz

[:Listonic]

Szpinak rozmroź w garnku, na małym ogniu. Dodaj czosnek i śmietankę, wymieszaj i gotuj aż sos będzie gorący. Wrzuć posiekaną mozzarellę i gotuj ciągle mieszając, aż ser się rozpuści. Sos wymieszaj z gorącym makaronem. Proporcje składników zależą od Twoich upodobań. Orientacyjnie: paczka szpinaku, szklanka śmietanki, 1-2 ząbki czosnku, mała mozzarella.

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.