Tą sałatką można spokojnie nakarmić głodnych gości. Jest dosyć sycąca, a jednocześnie lekka i soczysta.
Sałatka z tuńczyka i ryżu na słodko
- woreczek ryżu
- puszka tuńczyka
- puszka kukurydzy
- pół lub cała puszka ananasa
- ew. 10 dkg startego żółtego sera
- majonez
- ew. śmietana
- 1/4 łyżeczki estragonu
- sól, pieprz
Ryż ugotuj. Ja lubię trochę rozgotować. Ananasa pokrój na centymetrowe kawałki.Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Tagi: ananas, estragon, kukurydza, majonez, ser żółty, tuńczyk
Zrobiłam tę sałatkę. Jest rewelacyjna! Wszystkim bardzo smakowała i poszła migiem… 😉 Polecam serdecznie!
Karina, też bardzo ją lubię. Jest łatwa do wykonania i wszystkim smakuje 🙂