Fajnie jest rano dostarczyć sobie sporą dawkę witamin, aby organizm miał siłę na wszystko, co mu zgotujemy 😉 Na drugie śniadanie proponuję sałatkę z owoców, selera naciowego i cebuli. Seler dobrze komponuje się z jabłkiem i gruszką. Cebula sprawia, że sałatka jest sycąca. Można skropić ją oliwą, jeśli macie taką potrzebę, ale w zupełności wystarczy sok z cytryny, którym warto dokładnie skropić owoce, aby nie ściemniały.
Sałatka z gruszki i selera naciowego
- gruszka
- jabłko
- 10 cm łodygi selera naciowego
- pół średniej cebuli
- sok z cytryny
Selera pokrój w cieniutkie paski, a cebulę w kostkę. Jabłko i gruszkę obierz, pokrój w ósemki, a następnie w plasterki grubości 2-3 mm. Od razu skrop owoce sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszaj.
Tagi: cebula, gruszki, jabłka, seler naciowy, sok z cytryny
Zostaw komentarz