Ta zasada zawsze się sprawdza: najlepsze są rzeczy najprostsze. I najlepiej, żeby kojarzyły się z dzieciństwem 🙂 Pasta jajeczna spełnia te warunki. Proste połączenie smaków: jajko, szynka, szczypiorek. Fajny sos z musztardy miodowej i majonezu. Całość przygotujesz w kilka minut, jeśli masz ugotowane jajka. A w Święta pewnie będzie trochę ugotowanych jajek w zapasie 🙂

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

  • 2 jajka
  • 2 plasterki szynki
  • szczypiorek
  • łyżeczka musztardy
  • 2-3 łyżeczki majonezu
  • sól morska i pieprz świeżo zmielony

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w drobną kostkę. Szynkę pokrój na małe kwadraciki. Szczypiorek posiekaj. W misce wymieszaj wszystkie składniki pasty.

Tagi: , , , , ,