Każde warsztaty kulinarne to czysta przyjemność – spotkania z fajnymi ludźmi, nauka nowych kulinarnych sztuczek, ciekawe smaki. Te warsztaty też takie były. Wysokiej jakości produkty, dobrane w ciekawe połączenia smakowe. Poza tym Grzegorz, to wesoły chłopak, więc atmosfera była świetna.
Jedno z dań tak mi się spodobało, że powtórzyłam je w domu. Smakowało świetnie! Wkrótce pokażę Wam jak mi wyszło.

Warsztaty z wołowiną QMP. Grzegorz Łapanowski

Nasze dania bazowały na wołowinie ze znakiem jakości QMP. Takie oznaczenie gwarantuje powtarzalną wysoką jakość mięsa. Każdy kto pracuje w tym systemie – hodowca, przetwórca, firma transportowa – musi przestrzegać ściśle określonych zasad. Dzięki temu wołowina z certyfikatem QMP jest zawsze smaczna, soczysta, krucha. Więcej o systemie QMP można przeczytać na stronie QMP – Dobra Wołowina.

Zobaczcie co tym razem przygotowaliśmy na warsztatach.

Rostbef, zredukowany sok jabłkowy, chleb z ogniska, sałatka z musztardowcem

Warsztaty z wołowiną QMP, rostbef

Bulion estragonowo-wołowy z oliwą ziołową

Warsztaty z wołowiną QMP, bulion

Tacos z rwaną wołowiną, salsą pomidorową i guacamole

Warsztaty z wołowiną QMP, tacosWarsztaty z wołowiną QMP, tacos

Stek z antrykotu z puree ziemniaczanym, pieczarkami portobello, szpinakiem i sosem holenderskim

QMP 13 stekQMP 14 stek 2Warsztaty z wołowiną QMP, stekWarsztaty z wołowiną QMP, stek

Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym

QMP 10 bekon burgerQMP 11 b bekon burgerWarsztaty z wołowiną QMP, bekon burger

Tagi: