Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

Ta zasada zawsze się sprawdza: najlepsze są rzeczy najprostsze. I najlepiej, żeby kojarzyły się z dzieciństwem 🙂 Pasta jajeczna spełnia te warunki. Proste połączenie smaków: jajko, szynka, szczypiorek. Fajny sos z musztardy miodowej i majonezu. Całość przygotujesz w kilka minut, jeśli masz ugotowane jajka. A w Święta pewnie będzie trochę ugotowanych jajek w zapasie 🙂

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem

  • 2 jajka
  • 2 plasterki szynki
  • szczypiorek
  • łyżeczka musztardy
  • 2-3 łyżeczki majonezu
  • sól morska i pieprz świeżo zmielony

[:Listonic]

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w drobną kostkę. Szynkę pokrój na małe kwadraciki. Szczypiorek posiekaj. W misce wymieszaj wszystkie składniki pasty.

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

11 komentarzy

  1. Oj tak- czego, jak czego ale jajek na Wielkanoc nie zapominam dokupic! 🙂

    Olu – wspanialej, spokojnej i rodzinnej Wielkanocy!

    1. Kasiu, bardzo dziękuję! Ja też na Wielkanoc pamiętam o jajkach 🙂 Czasami nawet aż za bardzo pamiętam 😉

  2. u mnie w domu robimy najprostsza paste, czyli jajka, szczypiorek, majonez pol na pol z jogurtem, sol i bialy pieprz, ale Twoja wersje tez kiedys wyprobuje 😉

  3. Lubię taką, często ją robimy 🙂 Szybko, tanio i smacznie!

    Olu, radosnych i spokojnych świąt życzę Tobie i Twojej rodzince :*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.