Ta zasada zawsze się sprawdza: najlepsze są rzeczy najprostsze. I najlepiej, żeby kojarzyły się z dzieciństwem 🙂 Pasta jajeczna spełnia te warunki. Proste połączenie smaków: jajko, szynka, szczypiorek. Fajny sos z musztardy miodowej i majonezu. Całość przygotujesz w kilka minut, jeśli masz ugotowane jajka. A w Święta pewnie będzie trochę ugotowanych jajek w zapasie 🙂
Pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem
- 2 jajka
- 2 plasterki szynki
- szczypiorek
- łyżeczka musztardy
- 2-3 łyżeczki majonezu
- sól morska i pieprz świeżo zmielony
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w drobną kostkę. Szynkę pokrój na małe kwadraciki. Szczypiorek posiekaj. W misce wymieszaj wszystkie składniki pasty.
Tagi: jajka, majonez, musztarda, szczypiorek, szynka, Wielkanoc
Oj tak- czego, jak czego ale jajek na Wielkanoc nie zapominam dokupic! 🙂
Olu – wspanialej, spokojnej i rodzinnej Wielkanocy!
Kasiu, bardzo dziękuję! Ja też na Wielkanoc pamiętam o jajkach 🙂 Czasami nawet aż za bardzo pamiętam 😉
Zdecydowanie wypróbuję:) szybko i smacznie!
Sara, bardzo polecam 🙂
u mnie w domu robimy najprostsza paste, czyli jajka, szczypiorek, majonez pol na pol z jogurtem, sol i bialy pieprz, ale Twoja wersje tez kiedys wyprobuje 😉
Tanroth, też czasem robię taką wersję bez szynki 🙂
Lubię taką, często ją robimy 🙂 Szybko, tanio i smacznie!
Olu, radosnych i spokojnych świąt życzę Tobie i Twojej rodzince :*
Russkaya, bardzo dziękuję !
Przepyszna:)
Zdrowych i wesołych Świąt Oleńko Wam zyczę:)
Jolu, dziękujemy!
[…] przepisy: jajka faszerowane, pasta jajeczna z szynką i szczypiorkiem, pasta jajeczna z […]