Tagliatelle cytrynowe ze szpinakiem i łososiem

|

To jeden z najlepszych obiadów,  jakie ostatnio jadłam 🙂

Makaron cytrynowy delikatnie, ale jednocześnie wspaniale podkreślił smak łososia i szpinaku. Właściwie nie wyczuwa się tu wyraźnej cytrynowej nuty, ale całe danie nabiera wykwintności dzięki temu delikatnemu posmakowi.

A cała ta przygoda z makaronami smakowymi, to zasługa miłej paczki od niewielkiej firmy Ciao Bella. Dziękuję!

Tagliatelle cytrynowe ze szpinakiem i łososiem

Tagliatelle cytrynowe ze szpinakiem i łososiem

  • 250 g tagliatelle cytrynowych
  • 250 g liści szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g wędzonego łososia
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz cytrynowy

[:Listonic]

Na patelnię wlej oliwę i włóż czosnek obrany i pokrojony na plasterki. Smaż na małym ogniu przez około 2 minuty, aż czosnek zacznie pachnieć. Nie dopuść do zrumienienia czosnku, bo może stać się gorzki. Dodaj liście szpinaku i duś pod przykryciem przez kilka minut, aż liście lekko zwiędną. Dodaj łososia, wymieszaj i smaż jeszcze minutę. Dopraw pieprzem cytrynowym.

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i przełóż na patelnię ze szpinakiem i łososiem. Wymieszaj i od razu podawaj.

Tagliatelle cytrynowe ze szpinakiem i łososiem

Wkrótce podam Wam przepisy z innymi rodzajami makaronów Ciao Bella.

Makarony Ciao Bella i dania z nich

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.