Bajeczne smaki zapraszają na fajne ciasto. Ja nie jestem wielbicielką ciast z dodatkiem bananów, ale przyznaję, że ciasto czekoladowe trochę maskuje ten posmak, za którym nie przepadam. Jeśli lubisz chleb bananowy i podobne wypieki, to na pewno polubisz takie ciasto.
Witam
Ciasto właśnie się piecze i już wygląda smakowicie.Mam nadzieję,że będzie smakowało.
Super przepisy gdyż są łatwe i szybkie w robieniu.Szkoda tylko,że nie można wydrukować przepisów ze strony.
Ciasto smakowało i na pewno będę je robić częściej.
Ja bardzo często korzystam z różnych propozycji przepisów i po prostu nie jestem w stanie wszystkiego zapamiętać.
Pozdrawiam gorąco.
Dagmara, bardzo się cieszę, że ciasto smakowało 🙂 Zapraszam Cię do wypróbowania innych ciast z tej strony. Niektóre są już na filmach 🙂
Masz rację, że wydrukowanie przepisu to dobry sposób na sięgnięcie po niego za jakiś czas. Obiecuję pomyśleć o opcji drukowania.
Dzien dobry:) uwielbiam piec i dzis przymierzam sie do wypróbowania Waszego przepisu:) bardzo lubie nieskomplikowane przepisy a ten wydaje sie pyszny. Jedynej informacjijktorej nie moglam znaleźć w przepisie to iloscć bananow. Jaka jest wiec ich ilosc? Pozdrawiam serdecznie!:) Agnieszka.
Agnieszko, przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam – przez tydzień byłam za granicą, bez komputera. Bananów należy dodać dokładnie tyle ile leży na stole na filmie 🙂 Czyli 4. Jeśli dodasz mniej, to zapewne nic złego się nie stanie. Trochę zmieni się konsystencja.
Właśnie wyjęłam ciasto z piekarnika 🙂 Już nie mogę się doczekać by go skosztować :)! Niestety nie miałam ani czekolady, ani polewy czekoladowej, dlatego użyję cukru pudru 😉
Ciasto w smaku po prostu petarda 😀 aleeee mam pytanie bo w środku po całości wyszło takie w kolorze i konsystencji zakalca. piekłam 180 stopni, 50 min bez termoobiegu (bo nie mam) 😛
Justyna, ciasto z dodatkiem banana bywa kapryśne. Być może Twój piekarnik trzeba zawsze nastawiać na wyższą temperaturę niż jest w przepisie. Jeśli nie zauważyłaś takiego efektu przy innych ciastach, to proponuję przed pieczeniem rozgrzać piekarnik do 200 stopni i dopiero do takiego gorącego włożyć ciasto. Następnie możesz zmniejszyć temperaturę do 190 stopni lub nawet zostawić 200. Po 20-30 minutach oceń czy wierzch za bardzo się nie przypieka – jeśli tak, to zmniejsz temperaturę do 180 stopni.
Aha, jeśli wierzch ciasta zbyt mocno się rumieni to warto przykryć je papierem do wypieków na dalszy czas pieczenia.
Blog 2 smaki używa ciasteczek, czyli plików cookies, przechowujących informacje o Twoich preferencjach oraz pomagające udoskonalić tę stronę www.AkceptujDowiedz się więcej
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
ostatnio upiekłam 2 chleby bananowe, przyszła siostra z koleżankami i po chwili zostały tylko brudne naczynia…
super, muszę spróbować z czekoladą. 🙂
Matylda, w takim razie wypróbuj to ciasto koniecznie 🙂
Wspaniałe jest to ciacho! Jak już pisałam u Ani, dziewczyny – wyglądacie pięknie:). Fajne i pyszne ciasto. 🙂
Pozdrawiam ciepło.
Majanko, dzięki za ciepłe słowa 🙂
Ja lubię chlebki bananowe, a taki z czekoladą musi być jeszcze lepszy 🙂
Gin, musi 🙂
Witam
Ciasto właśnie się piecze i już wygląda smakowicie.Mam nadzieję,że będzie smakowało.
Super przepisy gdyż są łatwe i szybkie w robieniu.Szkoda tylko,że nie można wydrukować przepisów ze strony.
Dagmara, jeśli jest taka potrzeba, to pomyślę o możliwości drukowania przepisów.
Mam nadzieję, że ciasto się udało 🙂 Jestem ciekawa Twoich wrażeń.
ciasto przpyszne :))) wychodzi każdemu :)nawet moja przyszła teściowa domaga się przepisu :D:D:D
Ana, daj przepis Teściowej. Koniecznie! 🙂
Cieszymy się, że ciasto Ci się spodobało i smakowało.
Ciasto smakowało i na pewno będę je robić częściej.
Ja bardzo często korzystam z różnych propozycji przepisów i po prostu nie jestem w stanie wszystkiego zapamiętać.
Pozdrawiam gorąco.
Dagmara, bardzo się cieszę, że ciasto smakowało 🙂 Zapraszam Cię do wypróbowania innych ciast z tej strony. Niektóre są już na filmach 🙂
Masz rację, że wydrukowanie przepisu to dobry sposób na sięgnięcie po niego za jakiś czas. Obiecuję pomyśleć o opcji drukowania.
Dzien dobry:) uwielbiam piec i dzis przymierzam sie do wypróbowania Waszego przepisu:) bardzo lubie nieskomplikowane przepisy a ten wydaje sie pyszny. Jedynej informacjijktorej nie moglam znaleźć w przepisie to iloscć bananow. Jaka jest wiec ich ilosc? Pozdrawiam serdecznie!:) Agnieszka.
Agnieszko, przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam – przez tydzień byłam za granicą, bez komputera. Bananów należy dodać dokładnie tyle ile leży na stole na filmie 🙂 Czyli 4. Jeśli dodasz mniej, to zapewne nic złego się nie stanie. Trochę zmieni się konsystencja.
Właśnie wyjęłam ciasto z piekarnika 🙂 Już nie mogę się doczekać by go skosztować :)! Niestety nie miałam ani czekolady, ani polewy czekoladowej, dlatego użyję cukru pudru 😉
Woman In Heels, cukier puder też jest dobrą opcją 🙂 Na pewno ciasto będzie równie smaczne.
Ciasto w smaku po prostu petarda 😀 aleeee mam pytanie bo w środku po całości wyszło takie w kolorze i konsystencji zakalca. piekłam 180 stopni, 50 min bez termoobiegu (bo nie mam) 😛
Justyna, ciasto z dodatkiem banana bywa kapryśne. Być może Twój piekarnik trzeba zawsze nastawiać na wyższą temperaturę niż jest w przepisie. Jeśli nie zauważyłaś takiego efektu przy innych ciastach, to proponuję przed pieczeniem rozgrzać piekarnik do 200 stopni i dopiero do takiego gorącego włożyć ciasto. Następnie możesz zmniejszyć temperaturę do 190 stopni lub nawet zostawić 200. Po 20-30 minutach oceń czy wierzch za bardzo się nie przypieka – jeśli tak, to zmniejsz temperaturę do 180 stopni.
Aha, jeśli wierzch ciasta zbyt mocno się rumieni to warto przykryć je papierem do wypieków na dalszy czas pieczenia.
Dzięki! Następnym razem tak zrobię, bo naprawdę jest pyszne 🙂
Justyna, świetnie! Daj znać jak się udało kolejne pieczenie 🙂