Ciasto czekoladowe z bananami (+film)

Bajeczne smaki zapraszają na fajne ciasto. Ja nie jestem wielbicielką ciast z dodatkiem bananów, ale przyznaję, że ciasto czekoladowe trochę maskuje ten posmak, za którym nie przepadam. Jeśli lubisz chleb bananowy i podobne wypieki, to na pewno polubisz takie ciasto.

Ciasto czekoladowe z bananami

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

20 komentarzy

  1. ostatnio upiekłam 2 chleby bananowe, przyszła siostra z koleżankami i po chwili zostały tylko brudne naczynia…
    super, muszę spróbować z czekoladą. 🙂

  2. Wspaniałe jest to ciacho! Jak już pisałam u Ani, dziewczyny – wyglądacie pięknie:). Fajne i pyszne ciasto. 🙂
    Pozdrawiam ciepło.

  3. Witam
    Ciasto właśnie się piecze i już wygląda smakowicie.Mam nadzieję,że będzie smakowało.
    Super przepisy gdyż są łatwe i szybkie w robieniu.Szkoda tylko,że nie można wydrukować przepisów ze strony.

    1. Dagmara, jeśli jest taka potrzeba, to pomyślę o możliwości drukowania przepisów.
      Mam nadzieję, że ciasto się udało 🙂 Jestem ciekawa Twoich wrażeń.

  4. ciasto przpyszne :))) wychodzi każdemu :)nawet moja przyszła teściowa domaga się przepisu :D:D:D

    1. Ana, daj przepis Teściowej. Koniecznie! 🙂
      Cieszymy się, że ciasto Ci się spodobało i smakowało.

  5. Ciasto smakowało i na pewno będę je robić częściej.
    Ja bardzo często korzystam z różnych propozycji przepisów i po prostu nie jestem w stanie wszystkiego zapamiętać.
    Pozdrawiam gorąco.

    1. Dagmara, bardzo się cieszę, że ciasto smakowało 🙂 Zapraszam Cię do wypróbowania innych ciast z tej strony. Niektóre są już na filmach 🙂
      Masz rację, że wydrukowanie przepisu to dobry sposób na sięgnięcie po niego za jakiś czas. Obiecuję pomyśleć o opcji drukowania.

  6. Dzien dobry:) uwielbiam piec i dzis przymierzam sie do wypróbowania Waszego przepisu:) bardzo lubie nieskomplikowane przepisy a ten wydaje sie pyszny. Jedynej informacjijktorej nie moglam znaleźć w przepisie to iloscć bananow. Jaka jest wiec ich ilosc? Pozdrawiam serdecznie!:) Agnieszka.

    1. Agnieszko, przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam – przez tydzień byłam za granicą, bez komputera. Bananów należy dodać dokładnie tyle ile leży na stole na filmie 🙂 Czyli 4. Jeśli dodasz mniej, to zapewne nic złego się nie stanie. Trochę zmieni się konsystencja.

  7. Właśnie wyjęłam ciasto z piekarnika 🙂 Już nie mogę się doczekać by go skosztować :)! Niestety nie miałam ani czekolady, ani polewy czekoladowej, dlatego użyję cukru pudru 😉

    1. Woman In Heels, cukier puder też jest dobrą opcją 🙂 Na pewno ciasto będzie równie smaczne.

  8. Ciasto w smaku po prostu petarda 😀 aleeee mam pytanie bo w środku po całości wyszło takie w kolorze i konsystencji zakalca. piekłam 180 stopni, 50 min bez termoobiegu (bo nie mam) 😛

    1. Justyna, ciasto z dodatkiem banana bywa kapryśne. Być może Twój piekarnik trzeba zawsze nastawiać na wyższą temperaturę niż jest w przepisie. Jeśli nie zauważyłaś takiego efektu przy innych ciastach, to proponuję przed pieczeniem rozgrzać piekarnik do 200 stopni i dopiero do takiego gorącego włożyć ciasto. Następnie możesz zmniejszyć temperaturę do 190 stopni lub nawet zostawić 200. Po 20-30 minutach oceń czy wierzch za bardzo się nie przypieka – jeśli tak, to zmniejsz temperaturę do 180 stopni.
      Aha, jeśli wierzch ciasta zbyt mocno się rumieni to warto przykryć je papierem do wypieków na dalszy czas pieczenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.