Wciąż nie mam dość kaszy manny 🙂 Tym razem proponuję Wam wspaniały deser o intensywnym smaku. Zawiera aromat kawy oraz rozpuszczoną czekoladę, więc bardzo trudno mu się oprzeć.
Kawowa kasza manna z czekoladą
- pół litra mleka
- 6 łyżek kaszy manny (u mnie błyskawiczna)
- 2 płaskie łyżeczki cukru
- 2 płaskie łyżeczki kawy
- 40 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżeczki masła
Mleko zagotuj z cukrem i kawą. Zdejmij z ognia i stale mieszając wsypuj powoli kaszę. Dodaj masło, pokrojoną czekoladę i wymieszaj dokładnie. Podawaj w miseczkach lub pucharkach. Do ozdoby użyj owoców i śmietanki kremówki.
Tagi: czekolada, kasza manna, kawa, mleko
to deser stworzony dla mnie i mojej rodziny:) wygląda pięknie:)
Martawkuchni, no to tak jak u nas. Desery z czekoladą i posmakiem kawy są zawsze w atrakcyjne 🙂
Musiał być pyszny… Uwielbiam desery z kaszą manną 🙂
Gin, był pyszny! Ja mam ostatnio słabość do kaszy manny i ciągle do niej wracam 🙂
Mniam, mniam…
Jutro zechcemy zdegustować
Wybredny, w takim razie muszę dokupić kaszę mannę, bo mi się właśnie skończyła.
budyn jest super na wszystko!
A to akurat kasza manna jest. Przyznaję, że na zdjęciu wygląda jak budyń, bo to kasza błyskawiczna, czyli drobniejsza.
Wspaniały pomysł na kaszkę 🙂
Tylko ja za kawą nie przepadam- zamiast niej odrobinka przypraw korzennych lub cynamonu + czekolada.
Asia, i o to właśnie chodzi, żeby inspirując się jakimś pomysłem stworzyć coś idealnego dla siebie 🙂 Z cynamonem i czekoladą też by mi smakowało 🙂