Pyszny, delikatny i aromatyczny łosoś. Kwaśna limonka dobrze się łączy z tłustą rybą. Cynamonowy posmak limonki i czosnek harmonizują z delikatnym smakiem łososia.

Łosoś pieczony z czosnkiem i limonką

Łosoś pieczony z czosnkiem i limonką

  • 300 g świeżego łososia
  • ząbek czosnku
  • pół limonki
  • sól morska świeżo mielona
  • pieprz świeżo mielony
  • 4 łyżki oliwy

Niewielką blachę nasmaruj oliwą. Łososia pokrój na kilka kawałków i ułóż na blasze.

Na wierzchu ułóż posiekany czosnek, posyp solą, pieprzem i skrop sokiem z limonki oliwą.

Piecz w 200°C przez 8 minut.

Podawaj z limonką i sałatą.

Łosoś pieczony z czosnkiem i limonką 1Łosoś pieczony z czosnkiem i limonką 2Łosoś pieczony z czosnkiem i limonką

 

Tagi: , , ,