Deser truskawkowo-jarmużowy

Nie ma jak pyszny, naturalnie słodki deser, którym można się bezkarnie zajadać. W środku zimy, od czasu do czasu, nachodzi mnie ochota na takie owocowe desery. Są pełne naturalnej słodyczy i dodają mnóstwo energii. Zielone liście to źródło chlorofilu, który pomaga zachować młodość, oczyszcza organizm, chroniąc go przed chorobami. Pijcie koktajle, szczególnie, gdy potrzebujecie dodać sobie energii, podczas pochmurnego, albo wymagającego zwiększonego wysiłku dnia!

Deser truskawkowo-jarmużowy

Deser truskawkowo-jarmużowy

Jarmużowy:

  • 2 liście jarmużu – dla nieprzyzwyczajonych jeden liść
  • banan
  • 100 ml wody

Truskawkowy:

  • 250 g truskawek mrożonych
  • banan
  • 100 ml wody

[:Listonic]

Jarmużowy. Oberwij miękkie części liścia jarmużu, odrzucając twardszy środkowy nerw. Zmiksuj wszystkie składniki deseru jarmużowego.

Truskawkowy. Zmiksuj wszystkie składniki deseru truskawkowego.

Do pucharków lub słoików nakładaj na zmianę deser jarmużowy i truskawkowy.

Deser truskawkowo-jarmużowyDeser truskawkowo-jarmużowy

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.