Każdego lata nachodzi mnie nieodparta chęć zgrillowania czegoś 🙂 A tego lata zdecydowanie wolę warzywa niż mięso. Tak powstało to danie 🙂 Grillowane warzywa (na jakie tylko przyszła mi ochota), mój ulubiony sos pomidorowy i oscypek (akurat miałam prosto z Zakopanego; Karolina, bardzo dziękuję za prezent).
Ten przepis chciałby wziąć udział w Pomidorowym Sezonie 2009 😉
Warzywa grillowane, z sosem pomidorowym i oscypkiem
- warzywa: papryka, cebula, cukinia, bakłażan, brokuł, kalarepka itp
- domowy sos pomidorowy (przecier pomidorowy, cebula, czosnek, oliwa, sól, cukier)
- oscypek lub parmezan
Wszystkie warzywa pokrój na plastry i grilluj. Ja używam patelni do grillowania, na średnim ogniu, bez tłuszczu. Grilluję do uzyskania odpowiedniego stopnia przypieczenia (sprawa indywidualna). Sos pomidorowy przygotuj według przepisu. Oscypek pokrój na cieniutkie plasterki. Na talerzu układaj warzywa, polej sosem pomidorowym i obok ułóż plastry sera.
Tagi: bakłażan, brokuły, cebula, cukinia, grill, kalarepka, papryka, warzywa
Zostaw komentarz