Ruloniki śniadaniowe

Zapraszam Was na śniadanie z dziećmi. Bawiłyśmy się w łączenie kolorów i smaków, dzięki czemu dzieci zjadły również produkty, za którymi nie przepadają. Jest to fajny pomysł na śniadanie i dobrą zabawę w weekend.

Wpis powstał w ramach mojej współpracy z marką Tymbark.

Ruloniki śniadaniowe

Ruloniki śniadaniowe

  • liście sałaty
  • szynka
  • żółty ser
  • kabanosy
  • ogórek
  • pomidor
  • jajka
  • keczup

Sos jogurtowy:

  • pół szkl jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku
  • pół łyżeczki oregano
  • szczypta soli

[:Listonic]

Liście sałaty umyj i wysusz dokładnie. Kabanosy pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Ogórka obierz i pokrój w paski. Pomidora sparz, obierz i pokrój na grube plastry, a następnie w paski. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój na ćwiartki.

Sos. Czosnek obierz i posiekaj lub przeciśnij przez praskę. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu.

Zachęć dzieci do zwijania rulonów z sałaty, szynki i sera. W środek rulonów można wkładać warzywa, jajka, kabanosy itp.

Ruloniki śniadaniowe 1

Ruloniki śniadaniowe

Podziel się tym ze znajomymi!

Podobne wpisy

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.