Taka surówka jest świetnym dodatkiem do lekkiego letniego obiadu.

Połączenie rzodkiewki i ogórka jest chrupiące i soczyste jednocześnie. Koperek dodaje świeżości i aromatu. A oliwa sprawia, że danie jest smaczniejsze i zdrowsze, bo ułatwia wchłanianie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.

Surówka z rzodkiewki i ogórka

Surówka z rzodkiewki i ogórka

  • pęczek rzodkiewek
  • pół ogórka węża
  • garść koperku
  • kilka łyżek oliwy
  • sól morska gruboziarnista, pieprz świeżo zmielony

Rzodkiewki, ogórka i koperek umyj i wysusz. Ogórka obierz. Z koperku oderwij cienkie gałązki, odrzucając grubsze łodygi, a następnie posiekaj.

Do malaksera włóż rzodkiewki i posiekaj na średnich obrotach, uważając aby nie zmiksować warzyw na papkę. Dodaj ogórka pokrojonego na kawałki i znowu zmiksuj na jeszcze mniejszych obrotach. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na najmniejszych obrotach w celu dokładnego wymieszania.

Surówka z rzodkiewki i ogórka 0

Tagi: , , ,