Zapraszam Was na danie idealne na letnią kolację. Smaku nadają mu grillowane warzywa, a lekkości jogurt. Łosoś nie jest konieczny, szczególnie jeśli chcecie uzyskać danie bardzo lekkie. Taka kolacja będzie się pięknie prezentować. Najlepiej w ogrodzie, albo chociaż na balkonie 🙂

Po grillowaniu testowałam jak sobie poradzi z patelnią i naczyniami płyn do naczyń Fairy. Jestem mile zaskoczona. Więcej napiszę Wam po zakończeniu testów 🙂

Przy okazji przypominam Wam o trwającym na moim blogu konkursie grillowym, w którym można wygrać blender lub książki kulinarne.

Roladki z grillowanych cukinii i pieczarek z łososiem i jogurtem greckim

Roladki z grillowanych cukinii i pieczarek z łososiem i jogurtem greckim

  • cukinia
  • kilka pieczarek
  • kilka plastrów wędzonego łososia
  • 200 g jogurtu greckiego lub serka śmietankowego
  • skórka otarta z połowy cytryny
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Cukinię umyj i pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Można to zrobić obierakiem do ziemniaków. Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Rozgrzej patelnię do grillowania lub rozpal grilla. Grilluj plastry warzyw aż lekko zbrązowieją. Grillowane warzywa przełóż do miski, posyp lekko solą i skrop oliwą.

Na każdy plaster cukinii kładź kilka plastrów pieczarek, pokrojony plaster łososia. Na wierzchu układaj jogurt wymieszany ze skórką cytryny, solą i pieprzem. Zawijaj roladki i ustawiaj je pionowo na półmisku.

Roladki z grillowanych cukinii i pieczarek z łososiem i jogurtem greckim

Tagi: , , , , , , ,