Nie wszystko co zdrowe musi być niesmaczne. Wypróbujcie taki sok. Najlepiej mieć sokowirówkę, ale można też dokładnie zmiksować z wodą w malakserze. Jednak moje dzieci nie lubią miąższu w sokach, więc wybieramy wersję z sokowirówką. Smak i poziom słodyczy soku zależy głównie od jabłek, kolor od natki pietruszki. Możecie użyć mniej natki – wtedy sok będzie nadal zielony, ale znacznie jaśniejszy. Większa ilość natki może szokować dzieci, więc na początek lepiej dać jej mniej.

Ten przepis zrealizowałam w ramach kampanii Codziennie Odmiennie prowadzonej przez markę Philips. Zapraszam Was do udziału w plebiscycie, w którym to Wy możecie zdecydować jaki deser przygotuję i pokażę na filmie 🙂

Sok Ufoludka - z natki pietruszki i jabłek

Sok Ufoludka

  • 2 średnie jabłka
  • pęczek natki pietruszki

Jabłka umyj i pokrój zgodnie z instrukcją Twojej sokowirówki. Do tej, której ja używam (Philips HR1871), można wrzucać całe jabłka, bez korzonków. Natkę umyj i wysusz. Włącz sokowirówkę, wkładaj na przemian składniki, kończąc na jabłku. Jeżeli sok chwilę postoi, to trzeba go zamieszać, bo może się rozwarstwiać.

Tagi: , , , ,