Zapraszam na niedzielną, lekką relację z pewnego spotkania. Może zainspiruje Was do ugotowania czegoś smacznego i zdrowego 🙂

Miałam niedawno okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych Roberta Sowy. Gotowaliśmy bez konserwantów, używając produktów pakowanych w kartony. Sponsorem tego spotkania była marka Tetra Pak, producent opakowań kartonowych.

Krewetki królewskie smażone z pomidorami i ziołami – danie, które zjadłam bez fotografowania 🙂

Pieczony łosoś norweski podany na ragout z soczewicy i pomidorów. Łososia uwielbiam. Przyznaję, że sama nie wymyśliłabym połączenia go z soczewicą. Takie zestawienie okazało się wspaniałe!


Zupa hiszpańska z chorizo, awokado, pomidorami, groszkiem, kukurydzą i świeżą kolendrą. Ognista, pełna smaków.


Pikantne piersi kaczki z gruszkami, miodem, śliwowicą, rozmarynem i kukurydzą. Właśnie to danie pomagałam przyrządzić. Sos z karmelu, zgaszonego śliwowicą, wymieszanego z masłem i kilkoma smakowymi dodatkami był po prostu obłędny.

Sałatka owocowa ze świeżą miętą i sorbetem marchewkowym z rokitnikiem.