Pamiętacie takie proste dania z dzieciństwa? Maliny i biały ser rozgniatane widelcem. Jeżeli oba te składniki są dobrej jakości, to właściwie niewiele więcej trzeba. Mocno dojrzałe maliny mogą wystarczająco osłodzić ten deser.

Twaróg z malinami

Twaróg z malinami

[2 porcje]
  • 100 g twarogu
  • pół koszyczka malin (1 – 1,5 szkl)
  • ew. miód do smaku
  • owoce sezonowe do przybrania

Maliny rozgnieć widelcem. Jeśli trzeba, dosłódź miodem. Przełóż połowę musu malinowego do pucharków lub szklanek. Do pozostałych malin dodaj twaróg rozgnieciony widelcem. Dokładnie wymieszaj i – jeśli trzeba – dodaj trochę miodu. Przełóż masę serowo-malinową do pucharków. Na wierzchu ułóż dowolne owoce.

Twaróg z malinami 0

Tagi: , , ,