Tydzień temu ja i moje dwie córki, Klara i Emilka, miałyśmy okazję uczestniczyć w bardzo miłym wydarzeniu, sponsorowanym przez markę Knorr. Gotowałyśmy z szefem kuchni Knorra, Piotrem Murawskim. Tak jak poprzednim razem, było też kilku innych szefów do pomocy nam. Wspaniała przygoda! Dzieci zachwycone. Oprócz nas było tam jeszcze 5 innych blogerek, każda z jednym lub dwojgiem dzieci. Oj, było wesoło!

Miałam okazję przekonać się jak ciekawe i atrakcyjne dla dzieci potrawy można wykonać używając produktów Knorra. Okazało się, że moje dzieci świetnie odnalazły się w kuchni i z zapałem gotowały. Bardzo mnie to cieszy. Żeby tylko potem zjadały z takim entuzjazmem jak gotują… 😉 Bo moje dzieci, podobnie jak większość ich rówieśników, są niejadkami. Wspólne gotowanie z innymi dziećmi sprawiło, że chętnie spróbowały każdej potrawy i całkiem sporo zjadły 🙂

Wspólne gotowanie zapoczątkowało nową kampanię Knorra. Jeśli szukacie pomysłów na ciekawe obiady zapraszam do dołączenia do społeczności „Co dziś na obiad” na Facebooku. Jest tam mnóstwo ciekawych przepisów, niektóre z filmami wideo, pokazującymi jak potrawy przygotowywali szefowie kuchni. Na każdy dzień nowy i ciekawy pomysł. I bardzo kolorowe letnie sałatki 🙂

Już wkrótce napiszę szczegółowo o wspólnym gotowaniu z dziećmi w siedzibie Knorra oraz pokażę Wam relację wideo z przyrządzania potrawy przez moje dzieci. Dziś zamieszczam tylko parę fotek, jako zapowiedź obszernej relacji z naszego gotowania z Knorrem.

Przed rozpoczęciem gotowania, kiedy mamy udały się do stylistki, dzieci miały okazję pobawić się w… pokoju do odreagowywania 😀 Emilka pograła w ping-ponga, a Klara relaksowała się na wielkiej pufie.

Ten kącik w siedzibie Knorra moje dzieci zapamiętały najlepiej: CZEKOLADOWA FONTANNA. Stały lekko onieśmielone, kiedy Piotr Murawski prezentował jak nabierać (i zjadać 😉 ) czekoladę.

Wpis sponsorowany

Tagi: ,