Wystarczy prosta modyfikacja przepisu na powidła śliwkowe, a uzyskasz bardzo wykwintną przekąskę. Fajny prezent dla kogoś bliskiego na Boże Narodzenie 🙂 Po dodaniu czekolady powidła mają konsystencję i smak przypominające budyń czekoladowy. Jest to jednak znacznie lżejsza przekąska 🙂
Pomysł wypatrzyłam na stronie kotlet.tv.
Wpis bierze udzial w akcji
„Kuchnia Świąteczna i Noworoczna 2009” .


Powidła śliwkowe z czekoladą

  • słoiczek powideł śliwkowych (200 ml)
  • 2 kostki czekolady
  • pół łyżeczki kakao
  • łyżeczka cukru pudru

Powidła włóż do małego rondelka i postaw na małym ogniu. Dodaj pozostałe składniki, mieszaj aż czekolada się rozpuści i połączy z powidłami. Jeśli uda Ci się nie zjeść wszystkiego od razu, to zapakuj z powrotem do słoiczka i daj komuś bliskiemu w prezencie 🙂


Tagi: , , , , , ,