Z wielką przyjemnością przygotowałam kilka dań z makaronami z serii Lubella Inspiracje oraz z włoskimi produktami z kosza od Lubelli. Spodziewajcie się w najbliższych dniach kolejnych przepisów.

Dziś prezentuję muszle Conchiglioni Lubelli, które nadziałam białymi szparagami, pieczarkami oraz wspaniałym kremem truflowym (Crema al tartufo). Dla wzmocnienia smaku wszystko dodatkowo skropiłam oliwą truflową. Jeżeli nie macie produktów z truflami, to samo połączenie białych szparagów z pieczarkami też będzie świetne.

Przy okazji wszystkim wielbicielom makaronu przypominam o konkursie, w którym do rozdania mam 5 zestawów makaronów z serii Lubella Inspiracje.

Conchiglioni (muszle) faszerowane szparagami z pieczarkami i kremem truflowym

Conchiglioni (muszle) faszerowane szparagami, pieczarkami i kremem truflowym

  • makaron Conchiglioni Lubella Inspiracje – użyłam pół opakowania
  • 300 g pieczarek
  • kilka szparagów
  • 40 g masła
  • 2 łyżki śmietanki kremówki
  • 1,5 łyżeczki kremu z białej trufli
  • 3 łyżki sera camembert
  • oliwa truflowa
  • czarny pieprz świeżo zmielony

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Pieczarki i szparagi obierz i pokrój na plasterki. Do rondelka włóż masło, szparagi i pieczarki i duś pod przykryciem około 10 minut. Zdejmij z ognia, dodaj śmietankę, krem z białej trufli i 2 łyżki sera camembert w kawałeczkach i wszystko wymieszać. Podawaj posypane kawałkami pozostałego sera camembert, skropione oliwą truflową i posypane świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Artykuł komercyjny
Tagi: , , , , , ,