Razem z muszlami faszerowanymi szparagami, pieczarkami i kremem truflowym przygotowałam muszle z farszem o zupełnie innym smaku. Dziś zapraszam Was na conchiglioni z botwinką, czosnkiem i serem camembert. Farsz nietypowy, ale bardzo smaczny. Wielbiciele chłodniku z botwinki muszą tego makaronu koniecznie spróbować 🙂

Przypominam o trwającym konkursie Lubelli. Smaczne i inspirujące nagrody czekają na Was 🙂

Conchiglioni (muszle) faszerowane botwinką

Conchiglioni (muszle) faszerowane botwinką

  • pół opakowania makaronu Conchiglioni Lubella Inspiracje
  • pół pęczka botwinki – użyłam głównie łodyg i trochę liści
  • łyżka octu winnego
  • pół opakowania sera camembert
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • szczypiorek do dekoracji

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Botwinkę posiekaj i ugotuj w małej ilości osolonej wody (do połowy wysokości garnka). Odlej nadmiar wody, dodaj ocet winny, kawałeczki sera camembert i czosnek przeciśnięty przez praskę. Podgrzewaj jeszcze przez chwilę. Muszle nadziej farszem. Podawaj posypane szczypiorkiem.

Artykuł komercyjny
Tagi: , , , , ,